Vi har firat vår årliga skördefest! Varje år planerar barnen tillsammans med pedagogerna aktiviteter och det som ska ätas.

I år planerade barnen: Lunchen skulle bestå av pasta, prinskorv och köttbullar. Till det önskades hemlagad ketchup. Disco på förmiddagen. På verandan vid fint väder, annars i källaren. Under discot skulle det serveras morotsstavar med dipp. Äppelkaka med vaniljsås till mellanmål.

Morötterna drogs upp i vår pallkrage där vi i våras sådde frön. De har vuxit sig så stora under sommaren. Tomaterna plockades bland tomatbuskarna och äpplena plockades i äppelträdet på gården.

Under förmiddagen var det full aktivitet med att skala morötter, blanda dipp, skära tomater och baka äppelpaj. I gott samarbete mellan barn och pedagoger flöt det fint.

När allt var färdigställt började discolampan att blinka i källaren och barnens önskemusik ekade i högtalarna. Då började vi alla att dansa till musikens takter. Mot slutet av discot serverades det morötter med dipp.

Sedan serverades lunchen. Barnen åt med stor aptit. Det smakade extra gott när vi tillagat det mesta själva. De flesta var så stolta över sina uppdrag under förmiddagen.

Till mellanmål serverades den hembakade äppelpajen och vaniljsås som intogs med god aptit.

Dagen till ära firade vi också att vi fått ytterligare ett Certifikat från Grön Flagg.