– Några exempel på vad vi hittar på här på Eken:

Barnens hörna

På den här sidan kan ditt barn ta del av hur vardagen på föräldrakooperativet Eken ser ut. Du kan visa bilderna för ditt barn och berätta vilka roliga aktiviteter och möten denna kommer att ha när den börjar på Eken.

RÖSTER OM EKEN

Stina 3 år

"Det bästa med Eken tycker jag är att leka och pyssla. Maten är god, och det bästa jag vet är kyckling, ris, sås och morötter. Morötterna kan vi plocka i landet precis som Lille-Skutt."

RÖSTER OM EKEN

Olle, 5 år

"Jag tycker det är kul att gå på Eken. Utomhus brukar jag till exempel klättra i träd. Jag har lärt mig att skriva och om att vara en bra kompis. Det är inte jättekul att städa."

RÖSTER OM EKEN

Kalle, 5 år

"Jag gillar att gunga. Jag lär mig om att bygga lego och pyssla. Jag gillar experiment, som när vi provade hur det kunde ha gått till när Vasaskeppet sjönk. Det som är lite tråkigt är att gunga på vintern."

RÖSTER OM EKEN

Adam 4 år

"Jag gillar att bygga med Lego på Eken. Det är också kul med Vasaskeppet (projekt). Jag tycker det är bra att jag får önska mat när jag fyller år. Ute är det jättekul att leka med geggamoja."

EN DEL AV DET DU FÅR GÖRA HOS OSS

  • Experiment
  • Baka
  • Disco
  • Leka
  • Rita
  • Idrott
  • Utflykter

UTFLYKTER

Vi har flera traditioner som du kommer att få tal del av här på Eken. Pizza i parken och musta äpplen på Äppelfabriken är två av de mest populära. Vi går även på fredagspromenader där vi upptäcker vår omvärld.

MILJÖ

På Eken får du lära dig mycket om miljö och natur. Exempelvis kommer du att kunna följa hur våra matrester blir till jord i komposten, jord som vi sedan använder för att plantera. På hösten har vi vår stora skördefest då vi tillagar det som grott.

KULTUR

Hos oss på Eken kommer du att få ta del av kultur på flera sätt. Bland annat går vi på teater och besöker museum. Kultur är även att ta del av lokala barnvänliga evenemang och det försöker vi alltid passa på att besöka.

PROJEKT

Varje termin arbetar vi med ett utvalt projekt, exempel på tidigare projekt: robotar, Vasaskeppet och samisk vecka. Då får du lära dig mer om ämnet genom att skapa, testa, upptäcka och experimentera.

Back to top